Predsjednica FOŽ SDP BiH Lukavac, Samela Hodžić učestovala u edukaciji “Od lajka do glasa!”

Dana 22. i 23.8.2016. godine u Hotelu “Hollywood” u Sarajevu održana je edukacija “Kandidatkinje: Od like-a do glasa!” koju je organizovalo udruženje INFOHOUSE uz podršku njemačke Fondacije Heinrich Böll, koja implementira program podrške povećanju političke participacije žena.

Među učesnicama edukacije kojih je bilo iz svih političkih partija i sa područja cjele BiH bile su i naše četiri drugarice iz SDP-a, kandidatkinje na predstojećim Lokalnim izborima koje su učestvovale u dvodnevnoj edukaciji o korištenju novih tehnologija u predizbornoj kampanji. Jedna od učesnica edukacije je bila kandidatkinja za lokalne izbore i predsjednika Foruma žena OO SDP BiH Lukavac, Samela Hodžić.

Drago mi je da sam i ja bila učesnica jer sam stekla nova znanja. Sve je bilo dobro organizovano, korisno i jako zanimljivo. – izjavila je Samela Hodžić, predsjednica Foruma žena OO SDP BiH Lukavac.

Ovom prilikom Općinski odbor SDP BiH Lukavac poziva glasače na nastupajućim izborima da podrže žene na izbornim listama.

 

Služba za odnose s javnošću
OO SDP BiH Lukavac

x

Check Also

Forum žena: Rodno odgovorno budžetiranje omogućava transparentno upravljanje javnim sredstvima

Dana 18.08.2018. godine u Lukavcu, FOŽ KO SDP BiH Tuzla je održao ...