SDP BiH predstavio aplikaciju za Android i iOS mobilne uređaje

Mobilna aplikacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) od danas je dostupna za preuzimanje korisnicima uređaja sa Android i iOS operativnim sistemima. Aplikacija je prezentovana danas na strateškom planiranju, gdje se okupilo rukovodstvo partije na državnom, regionalnom i lokalnom nivou, kao i kandidati za načelnike i gradonačelnike na predstojećim izborima.

Prezentaciju aplikacije održao je generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić navodeći kako je ona u potpunosti povezana sa internet stranicom SDP-a, iako tehnički može raditi i bez internet konekcije. Pored toga, kako je istaknuto, korisnik može aplikaciju prilagoditi sebi, kako bi lakše čitao vijesti iz svoje lokalne organizacije i kako bi lakše pristupio kontaktima lokalne organizacije SDP-a. Mobilna aplikacija ima i ugrađen takozvani „push“ servis kojim će se omogućiti brza i direktna komunikacija i informisanje o važnim događajima i aktivnostima.

„Članovi i simpatizeri SDP-a su jedna široka zajednica izuzetno zainteresovana za sva dešavanja unutar partije i rad partije općenito. Upravo zbog toga, naša internet stranica bilježi rekordnu posjećenost i sama po sebi može parirati mnogim informativnim portalima u zemlji. Slično je i sa našim profilima na društvenim mrežama koji, uporedimo li ih sa drugim strankama, bilježe najveće brojeve pratilaca i najintenzivniju interakciju. Odlučili smo stoga socijaldemokratima na ovaj način omogućiti još jedan kanal komunikacije i informisanja“ pojasnio je Čengić.

Svi građani, simpatizeri i članovi mogu ovu aplikaciju preuzeti na zvaničnim trgovinama aplikacija za uređaje koji koriste Android i iOS. Dovoljno je da u pretragu unesu „SDP BiH“. Poveznica za preuzimanje aplikacije može se pronaći i na zvaničnoj internet stranici Socijaldemokratske partije – www.sdp.ba

(www.sdp.ba)

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...