Prljava politička kampanja protiv koalicije stranaka i Edina Delića

Poštovani građani općine Lukavac, uz srdačne čestitke pripadnicima islamske vjeroispovijesti povodom uzvišenog blagdana KURBAN BAJRAMA, obraćamo vam se SAOPĆENJEM, u namjeri da vas obavijestimo da je u toku veoma prljava politička kampanja protiv koalicije stranaka – Demokratske fronte, Socijaldemokratske partije i Socijaldemokratske unije, a posebno protiv prof. dr Edina Delića, zajedničkog kandidata za načelnika općine Lukavac.

Uzroci beskrupuloznih napada,u prvom redu od strane pojedinaca SDA, proizilaze iz straha od poraza dosadašnjih vlastodržaca i najavljenog kvalitativno novog načina rada koalicije i načelnika Delića, koji podrazumijeva transparentnost u radu i žestoku borbu protiv korupcije i kriminala.

Dakle, sve što se bude radilo, biće dostupno javnosti, svima-bez izuzetka. Zapošljavanje će se vršiti u skladu sa principima prava i morala, a ne nepotizma i stranačke podobnosti. Nova vlast će izvršiti automatizaciju i informatizaciju cjelokupnog procesa rada uz dosljednu primjenu ISO 9000 standarda upravljanja kvalitetom i ocjenom zadovoljstva usluga korisnika. Svi vidovi nezakonitog rada, a posebno korupcije, tretirat će se u skladu sa zakonom, a posebno radnje koje imaju obilježje krivicnog djela.

Sve navedeno i više drugih principa budućeg načina rada utvrdila je koalicija tri stranke na čelu sa nestranačkim kandidatom dr Edinom Delićem,a to je izazvalo burne reakcije pojedinaca i grupa iz reda još uvijek aktuelne vlasti i manifestira se nepristojnim i grubim nasrtajem” na dostojanstvo i dignitet,u prvom redu dr Delića koji je u svom dosadašnjem radu postigao ogromne rezultate, koji se temelje na njegovoj stručnosti, sposobnosti i poštenju.

Neargumentirana i beskrupulozna kampanja u lokalnim medijima i društvenim mrezama je histerična. Ona je osmisljena i organizirana, tim vise što se to ne čini prema druga dva kandidata (gospodi Amiru Sejdinoviću i Refiku Hankiću).

Poznato je da je dr. Edin Delić od strane lukavačke ljevice zamoljen da se prihvati kandidature i da je od svih jednoglasno prihvacen, posebno od lukavačke javnosti, koja je, definitivno, dočekala i to da kandidat bude i onaj koji to nije želio,ali se prihvatio zbog općeg stanja u drzavi i posebno našoj općini koje je kritično.

(Edin Delić)

Snimak press konferencije (by SDP BiH Lukavac)

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...