SDP BiH Lukavac započeo kampanju iz MZ Kruševica

Općinski odbor Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Lukavac političku kampanju za nastupajuće lokalne „Izbore 2016“ započeo je iz mjesne zajednice Kruševica. U Kruševici su predstavljeni kandidati i kandidatkinje za Općinsko vijeće Lukavac ispred OO SDP BiH Lukavac, kandidat za načelnika Edin Delić (ispred OO SDP BiH Lukavac – OO DF BiH Lukavac – OO SDU BiH Lukavac) i Izborni program OO SDP BiH Lukavac za lokalne izbore 2016.

Skup je otvorio Zlatan Čufer predsjednik OO SDP BiH Lukavac, koji je poručio da nakon posljednjih dešavanja unutar Partije izlaze jači nego ikad u nastupajuće izbore. Pred oko 150 simpatizera Partije iz Kruševice, Gornje Dobošnice i Gnojnice skupu u mjesnom Domu kulture su se obratili nosioc liste za Općinsko vijeće Lukavac Adem Mahovkić i kandidat „udružene ljevice“ za načelnika Edin Delić. Podršku radu OO SDP BiH Lukavac iz prvih redova pružili su predsjednik KO SDP Tuzla, Enver Bijedić i Žarko Vujović kao član Izbornog štaba KO SDP Tuzla.

Izjava nosioca liste za Općinsko vijeće, Mahovkić Adema za medije nakon skupa.

Nakon emotivnog nastupa Hasana Ibrakića, domaćina ovog skupa iz mjesne zajednice Kruševica, koji je pozvao na jedinstvo stranke i zajednički angažman za izbor načelnika Opštine Lukavac prof. Delića, red je došao na prvorangiranog na listi za općinsko vijeće Adema Mahovkića, koji je iznio program rješavanja problema u Opštini Lukavac i govorio o tekućim problemima lukavačke opštine.

Skup je zatvorio Edin Delić koji nastupa kao zajednički kandidat za načelnika Opštine Lukavac ispred stranaka lijeve orijentacije SDP, DF i SDU, a govorio je o programskim osnovama iz ugla kandidata za prvog čovjeka Lukavca.

Izjava kandidata za načelnika, Edina Delića za medije nakon skupa.

Fotogalerija dostupna na Facebook stranici SDP BiH Lukavac.

(www.lukavacki.ba)

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...