Kruševica: Osnovci drugo polugodište započinju u renoviranoj školi

Učenici osnovne škole u Mjesnoj zajednici Kruševica u ponedjeljak kreću u drugo pologodište u školu koja je renovirana.

Na osnovu raspisanog javnog poziva, Edina Delića načelnika općine Lukavac razni projekti po mnogim mjesnim zajednicama su završeni ili su pri kraju. Na ovaj javni poziv apliciralo je i Vijeće Mjesne zajednice Kruševica na čelu sa Ibrakić Hasanom, predsjednikom VMZ Kruševica. Mjesna zajednica Kruševica je odlučila da je potrebno renovirati Osnovnu školu Kruševica i aplicirali su za taj projekat.

Nakon potrebne procedure odobrena su sredstva iz Općine Lukavac u iznosu od 17 000 KM za renoviranje OŠ Kruševica. Ibrakić Hasan na čelu VMZ Kruševica sa građanima uz veliku pomoć građevinske firme AS Gradnja koja je vrlo velikodušno učestovala u radu i donaciji materijala uspjeli su završiti radove do početka drugog polugodišta školske godine.

Jučer je upriličeno druženje u Osnovnoj školi Kruševica roditelja i nastavnog osoblja. Na druženje pozvan i Edin Delić, načelnik općine Lukavac i predstavnici firme AS Gradnja. Vijeće Mjesne zajednice je uručilo zahvalnice Edinu Deliću, načelniku općine Lukavac i predstavnicima firme AS Gradnja.

Video prilog portala www.lukavacki.ba

Foto galerija OŠ Kruševica, prije i poslije renoviranja.

 

Služba za odnose s javnošću
OO SDP BiH Lukavac

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...