Edin Delić: Mi želimo da u ovom gradu zavlada poštenje, zakon i red

Nekoliko hiljada građana prisustvovalo je skupu podrške načelniku općine Lukavac, Edinu Deliću.

Skup građana podrške organizovale su neformalne grupe građana okupljene putem društvene mreže Facebook, a povodom usvojene Inicijative za opoziv na sjednici Općinskog vijeća Lukavac, koja je održana 22.01.2018. godine.

Tokom svog obraćanja okupljenim građanima, načelnik Edin Delić javno je pozvao predsjednika OO SDA Lukavac, Tarika Arapčića da mu se direktno suprostavi kandidaturom za načelnika općine Lukavac.

– Kaže gospodin Tarik Arapčić, načelnik općine Lukavac može biti svako, samo ne može biti Edin Delić. Prema tome, vidi se njegov lični animozitet prema meni, dakle može i crni đavo samo ne Edin Delić. Evo ja pitam može li načelnik općine Lukavac biti Tarik Arapčić? Hajde svi da ga pozovemo na megdan da objavi svoju kandidaturu i neka se meni suprostavi. Izađi druže Arapčiću iz sjene, izađi iz sećije, izađi iz mraka i prestani upravljati našim sudbinama SMS porukama Jusufoviću, Struji i ostalim tvojim poslušnicma. Izađi na svjetlo dana, ti koji sebi daješ za pravo da kažeš ko može, a ko ne može biti načelnik, kojeg bira narod. Izađi i ponudi se kao kandidat pa da vidimo koliko vrijediš, poručio je između ostaloga u nadahnutom govoru Edin Delić.

Delić je istaknuo da je za 9 mjeseci uradio: tri vodovoda, četiri mosta, tri područne škole, dvije toplificirane ulice, jedan pružni prelaz sa raskrsnicom, dvije ulice i dva zaseoka sa rasvjetom, tri obnovljena Doma kulture,… a nakon toga je prisutnim pomnožio ove projekte sa četiri i rekao da bi u Lukavcu za njegovog mandata bilo sve kako treba. Nakon toga je prisutne zamolio da ukoliko vide gospodina Arapčića da mu daju “digitron” uz riječi: “Ako nema on, imam ja, poslat ću mu, pa da malo izračuna”.

Delić je skup podrške je doživio kao jedan od najljepših dana u svom životu i kao dokaz da je njegov rad u proteklim mjesecima ispravan.

–  Šokiran sam u pozitivnom smislu. Hvala građanima općine Lukavac. Ovo je jedan od najljepših dana u mom životu, ovo je dokaz da sve što smo radili ima smisla, dokaz da se ima smisla boriti za narod, dokaz da se nešto može promijeniti i dokaz da se Lukavac probudio. Ja u ovom gradu živim od ’68 godine. Rastao sam ovim ulicama i nikada ovako snažno i jako narod nije rekao šta ne želi,  a šta želi. Mi želimo okončati 20 godina tiranije, mi želimo da u ovom gradu zavlada poštenje, zakon i red. Dosta je bila zamotavanja da bi se narodu skupo naplaćivalo, dosta je bilo prodaje državne imovine za jeftine novce, zapošljavana po stranačkoj liniji, ponižavanja ljudi po mjesnim zajednicama,  izjavio je Edin Delić, načelnik općine Lukavac, dodavši da je njegov cilj graditi jedan sistema u kojem svi imaju jednaku šansu.

Na kraju se prisutnim građanima obratio Sakib Kopić iz Gračanice, predsjednik sindikata radnika Polihema i Emina Busuladžić iz Tuzle, koja je poznata kao sindikalista tuzlanske Dite.

U nastavku možete pogledati kompletan govor Edina Delića:

(www.sdp.ba)

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...