Kandidati SDP BiH iz Lukavca i građani saglasni u borbi za svakog čovjeka

U sklopu predizborne kampanje OO SDP BiH Lukavac nastavlja sa posjetama mjesnim zajednicama i razgovoru sa građanima. Tako je večeras u prepunim salama Domova u Dobošnici Gornjoj, Mahali, i Kruševici održani skupi na kojem je prezentovan SDP-ov strateški program Plan 10 i kandidati na listama SDP BiH sa područja Općine Lukavac. Prisutnima na skupu je se obratio i predsjednik OO SDP BiH Lukavac Edin Delić.

Na skupovima su se obratili predsjednici osnovni organizacija SDP Dobošnica Gornja i SDP Kruševica. Pored predsjednika osnovnih organizacija iz mjesni zajednica u kojima su održani skupovi, mještanima ovih mjesni zajednica su se obratili i naši kandidati. Imajući u vidu da se radi o predizbornom skupu za Opće izbore, kandidati su građanima prezentovali po jednu politiku od ukupno deset politika SDP-ovog Plana 10. Svaka od ovih politika je važna kako za državu Bosnu i Hercegovinu tako i za lokalne zajednice i mjesne zajednice.

SDP BiH želi ojačati, svojom pozitivnom politikom, Bosnu i Hercegovinu, obezbijediti uslove za školovanje, radno mjesto, sigurno zdravstvo i pošteno i neutralno pravosuđe. Ovo su sve teme koje su od krucijalne važnosti za državu Bosnu i Hercegovinu i za svakog pojedinca koji je građanin Bosne i Hercegovine.

Naši kandidati su ponovo naglasili kako se radi o historijskom ispitu koji naša država polaže. Kriminalne organizacije, koje su na vlasti već dugi niz godina, trebaju se poslati tamo gdje im je mjesto. Predsjednik OO SDP BiH Lukavac Edin Delić je pozvao građane da izađu na izbore i da podrže kandidate SDP BiH, te napokon realizuju projekat koji je Općina Lukavac zapoćela prije dvije godine, učiniti Bosnu i Hercegovinu zemljom za sve nas.

Služba za odnose s javnoću
OO SDP BiH Lukavac

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...