Otvorena kampanja u Zenici: Ovo je zemlja za sve nas!

U punoj Gradskoj areni u Zenici, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine zvanično je otvorila izbornu kampanju najavljujući da se u BiH više neće moći donijeti nijedna odluka protiv interesa države BiH i njenih građana. SDP je odabrao radnički grad Zenicu za početak svoje pobjedničke kampanje, u skladu sa svojom borbom za bolji život svakog građanina, uobličenoj u Planu 10, koji nudi konkretna rješenja za probleme svih u BiH. Vodeći pozitivnu kampanju, sa konkretnim planom za rješavanje osnovnih životnih problema građana, SDP BiH želi pokazati da slogan „zemlja za sve nas“ nije tek parola, nego jedina mogućnost za napredak BiH i svih njenih građana.

Na skupu prisutnima se obratio predsjednik KO SDP BiH Tuzla i kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Enver Bijedić. Bijedić u svom obraćanju se osvrnuo i na neuspjeli referendum koji je SDA pokrenula protiv načelnika Općine Lukavac i predsjednika OO SDP BiH Lukavac Edina Delića. Neuspjeli referendum je bio generalni test za građane i njihov izbor. Da stranke „nacionalnih torova“ prevaziđene pokazalo se na referendumu jer građanima Općine Lukavac ne mogu više prodavati maglu.

Podsjetimo se da je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH na promociji kandidata za člana Predsjedništva rekao da je iz Lukavca započeta promjena koja znači pobjedu SDP BiH i obračun sa problemima koji su se nagomilali tokom mandata trenutne vlasti.

Protivnici SDP BiH u Lukavcu i državi Bosni i Hercegovi su nezaposlenost, kriminal, korupcija, odlazak mladih, mizerne plate i penzije. Kao što smo uhvatili se u koštac u Lukavcu sa problemima isto tako naši kandidati će se posvetiti obnovi i razvoju svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Na skupu su u velikom broju prisustovali članovi i kandidati SDP BiH iz Lukavca. Na skupu su se obratili i nosioci listi, predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr.sce. Denis Bećirović. Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović poručio je da će, uprkos negativnoj kampanji jakih finansijera i njihovih medija, nastaviti da vodi pozitivnu kampanju, jer su građani na strani BiH, za koju se borio dosad, a odsad će se boriti još jače.

Denis Bećirović budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i jedan predsjednik za sve nas će u ponedjeljak biti u Lukavcu na promociji knjige “Država Bosna i Hercegovina u fokusu” u velikoj sali Doma kulture u Lukavcu od 20 sati,

Bosna i Hercegovina je zemlja za sve nas.

Služba za odnose s javnoću i marketing
OO SDP BiH Lukavac

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...