Potpisani ugovori vezani za vodosnadbijevanje i odvodnju oborinskih voda u Dobošnici

Danas su u kabinetu Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića potpisana dva ugovora koji se odnose na projekte koji će biti realizirani na području MZ Dobošnica.

Predmet prvog ugovora je izrada projekta istražnog bušenja i eksploatacionog bunara BDD-3 sa ugradnjom bunarske konstrukcije i izgradnjom potisnog voda sa radovima u MZ Dobošnica Donja.

Predmet drugog ugovora je izvođenje radova na skupljanju, odvođenju i prečišćavanju otpadnih voda iz dijela MZ Dobošnica.

Vrijednost realizacije ovih projekata je oko 200.000 KM.

„Radi se o investiciji u rejonu Dobošnica. Kada je u pitanju prvi ugovor, radi se o odvodnji i pročišćavanju otpadnih voda i rješavanju problema plavljenja centralnog dijela Dobošnice. Drugi ugovor se odnosi na izradu eksploatacionog bunara za poboljšavanje vodosnadbijevanja u naselju Dobošnica. Radi se o investiciji od otprilike 200.000 KM, radi se o jednom vrlo velikom zahvatu. Ovo je još jedan, od niza projekata vodosnadbijevanja koji će se realizovati, radit će se bušotine u Prokosovićima, u Devetaku i drugim MZ. Već se rade vodovodi u Turiji i Poljicu. Ovo je nastavak tog kontinuiteta, nastojimo doći do svih Mjesnih zajednica. Mislim da će za Doboščane doći bolji dani i sa aspekta vodosnadbijevanja, i sa aspekta poboljšanja kvaliteta života u centralnom dijelu Dobošnice“, kazao je ovom prilikom Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić.

(www.lukavac.ba)

x

Check Also

Poziv na Prvomajski uranak

Poštovani građani općine Lukavac, povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada, Općinska ...