Čestitka povodom Dana državnosti BiH

25. novembar 1943. godine jedan je od najznačajnijih datuma u višestoljetnoj historiji Bosne i Hercegovine. Tada su postavljeni temelji moderne Bosne i Hercegovine, kao zajedničke države jednakih prava za sve narode i građane koji u njoj žive.

Ovo zasjedanje ZAVNOBiH-a bilo je potvrda opredjeljenosti Bosne i Hercegovine i njenih građana u borbi za pravdu i pobjedu nad najvećim zlom toga vremena – fašizmom. Ne smije se zaboraviti niti činjenica da su se ključne bitke, koje su zadale konačni udarac i uveliko doprinijeli oslobađanju ovog prostora, odvijale upravo na teritoriji Bosne i Hercegovine. Sve to nas obavezuje da čuvamo, poštujemo i njegujemo ideje i tekovine antifašističke borbe.

Svakodnevna dešavanja nas redovno podsjećaju da fašizam u raznim oblicima još uvijek živi svuda oko nas. Upravo zato mi nemamo pravo odustati, naš je zadatak i obaveza ponosno i uzdignute glave koračati u budućnost mjegujući i šireći ideju antifašizma, kao jedinu istinsku vrijednost, ideju oko koje se ponovo trebamo ujediniti.

Ovom prilikom svim dobronamjernim građankama i građanima Bosne i Hercegovine, a naročito općine Lukavac, upućujemo iskrene čestitke u povodu 25. novembra – Dana državnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Općinska organizacija SDP BiH Lukavac

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...