Edin Delić: Amire pred kamere!

Danas sam dobio i prihvatio poziv za javnu debatu između tri kandidata za načelnika opštine Lukavac: gospode Sejdinovića, Hankića i mene.

Kao što se da pretpostaviti gospodin Hankić i ja smo odmah prihvatili izazov, jer smatramo da građani imaju pravo čuti i pitati kandidate uživo što žele. Tribina je planirana za naredni utorak u velikoj sali Doma kulture.

U toku dana saznajem da je kandidat za načelnika SDA stranke gospodin Amir Sejdinović odbio učestovati u javnoj debati.
Ponovo razočaran zbog bježanja gospodina Sejdinovića od sučeljavanja sa svojim protivnicima pred građanima koji će nas birati pokušavam shvatiti zašto gospodin Sejdinović bježi od kamera i od pitanja? Moramo se prisjetiti da je i RTV Lukavac odbila organizovati debatu na pritisak vladajuće SDA, kao i da bi lukavčani ostali bez bilo kakve debate i sučeljavanja da nije bilo RTV TK. I to je vid diskrminacije građana. Vjerujem da bi mnogi od vas željeli gledati takvu debatu na vlastitom terenu.

(Edin Delić)

UPDATE (26.09.2016.): Nastavak priče o bježanju Amira Sejdinovića objektivima svih kamera i izbjegavanje debate možete pročitati na web stranici organizatora debate koja je sad nažalost zvanično odgođena. Pročitajte članak organizatora OVDJE.

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...