Konačni rezultati: Lokalni izbori 2016

Građani i građanke, članovi i članice objavljeni su konačni rezultati izbora. Dužni smo da Vas obavijestimo o konačnim rezultatima jer će ovi rezultati uticati na Vaš život u određenoj mjeri.

Edin Delić, kandidat za načelnika ispred SDP – DF – SDU je osvojio 10.486 glasova tj. 48,71%. Na osnovu ovih rezultata, Edin Delić je novi načelnik Općine Lukavac.

nacelnik

SDP BiH u borbi za Općinsko vijeće je osvojila ukupno 3.204 ili 15,79% od ukupnih glasova. Na osnovu broja osvojenih glasova Socijaldemoktratska partija BiH (SDP BiH) je parlamentarna u Općinskom vijeću sa pet (5) mandata. Kandidati koji su osvojili mandate u Općinskom vijeću su: Mahovkić Adem, Hodžić Hajrudin, Mahovkić Jakub, Todorović Dragan i Ibrakić Hasan.

ovRezultati po strankama / partijama / koalicijama.

sdp-listaRezultati po broju osvojenih glasova kandidata i kandidatkinja liste SDP-a.

ov-nmU Općinsko vijeće Lukavac po Statutu ulazi dva kandidata  /kandidatkinje sa liste nacionalnih manjina.

Na listi nacionalnih manjina kandidati SDP-a su osvojili: Osman Bajrić, 60 glasova i Osmanović Ervin, 46 glasova. Nažalost mandat ispred nacionalnih manjina SDP nije osvojilo.

ZAKLJUČAK: Ostvarili smo strateški cilj i osvajanje mjesta načelnika Općine Lukavac nakon 12 godina. Novi načelnik, Edin Delić ispred SDP – DF – SDU je dobio povjerenje građana. Nažalost građani nisu u tolikom mjeri poklonili povjerenje listi SDP-a za Općinsko vjieće. Na organima unutar SDP-a uradite su oređene analize koje će biti korištene za internu potrebu. Smatramo da smo ponudili kvalitetnu alternativu vladajućoj većini ali to građani nisu prepoznali u tolikom mjeri koliko smo mi očekivali. Blok SDP – DF – SDU nije uspio ostvariti cilj a to je većina u Općinskom vijeću koju bi činili vijećnici/ce iz pomenute tri stranke. O ovoj tematici u budućnosti ćemo detaljnije.

Već od prve redovne sjednice Općinskog vijeća Lukavac, Općinska organizacija SDP BiH Lukavac ponovo Vam omogućava komunikaciju sa vijećnicima SDP-a putem naše web stranice. Bit će Vam omogućeno predlaganje vijećničkih pitanja, inicijativa, ideja itd.

Općinska organizacija SDP BiH Lukavac zahvaljuje se svim građanima i građankama koji su nam dali svoje povjerenje. Sigurni smo da ćemo opravdati ukazano povjerenje. Povjerenje ćemo opravdati javnim i transparentnim radom za sve građane. Sve opstukcije od drugih stranaka i obaranje naših prijedloga, što znači direktan rad protiv građana i građanki Lukavca predočavati ćemo javnosti.

Služba za odnose sa javnošću
OO SDP BiH Lukavac

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...