Saopćenje za javnost povodom spiska dužnika za isporučenu toplotnu energiju

Prije nekoliko dana JP „Rad“ Lukavac objavilo je spisak dužnika za isporučenu toplotnu energiju. Na spisku se našla i Socijaldemokratska partija BiH, Općinski odbor Lukavac sa dugom od 2600 KM. Kako nikad nismo dobili niti jednu opomenu od strane JP „Rad“ Lukavac, te smo za navodno dugovanje saznali iz medija, a kao odgovorna partija, odmah smo stupili u kontakt sa menadžmentom JP “Rad“ Lukavac te izvršili uvid u našu knjigovodstvenu evidenciju.

Naime, utvrdili smo, zajedno sa menadžmentom JP „Rad“ Lukavac, da je Socijaldemokratska partija BiH, Općinski odbor Lukavac, u posljednjih pet godina izmirila sve svoje obaveze za isporučenu toplotnu energiju. Također, kako iz JP „Rad“ Lukavac navode, pomenuti dug od 2600 KM se vodi kao „sporna potraživanja“ s obzirom da je isti nastao u vremenu od prije 2010. godine kada su sve prostorije („zgrada komiteta“) bile uknjižene na Socijaldemokratskoj partiji BiH Općinski odbor Lukavac, a iste su bile korištene od strane više političkih stranaka i nevladinih udruženja.

OO SDP BiH  Lukavac je prije nekoliko godina tražio, a ovim putem ponovo i javno traži od JP „Rad“ Lukavac, da se tačno utvrdi koliki udio u tom dugu je stvarni dug OO SDP BiH Lukavac, te smo isti voljni platiti. Iako smo svjesni da su, kako iz JP „Rad“ Lukavac sami navode, ta potraživanja sporna jer nisu utužena na vrijeme, smatramo da ono što smo potrošili trebamo i platiti.

Također pozivamo i menadžmet JP „Rad“ Lukavac, da se odgovornije odnosi prema svojim radnim zadacima, te da dužnike pravovremeno utužuju kako bi se ovakve i slične situacije izbjegle.

Služba za odnose s javnošču
OO SDP BiH Lukavac

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...