Forum mladih: Politički aktivizam i mladi

U subotu, 23.09.2017. godine u Bosanskom kulturnom centru ‘Alija Izetbegović’ Kalesija, održana je interaktivna radionica na temu ‘Politički aktivizam i mladi’. Radionica je obuhvatila pregled temeljnih vrijednosti na kojima počiva lijeva ideja, alata potrebnih mladima kako bi adekvatno odgovorili ulozi aktivista/kinja u Forumu mladih SDP BiH kao i iskustva u dosadašnjem radu i o očekivanjima aktivista/kinja ubuduće.

Radionicu su zajednički organizovali forumi mladih gradske/opštinskih organizacija SDP BiH Tuzla, Kalesija i Lukavac, uz podršku Foruma lijeve inicijative Sarajevo i fondacije Olof Palme, a u okviru omladinske kampanje FOM SDP BiH ‘Ostajemo ovdje’. O zadatim temama govorio je Amir Barčić, sekretar OO SDP BiH Kalesija i Amela Kišić, predsjednica FOM GO SDP BiH Tuzla, nakon čega je uslijedila produktivna diskusija.

Predsjednici/e Foruma mladih SDP BiH Kalesija, Tuzla i Lukavac

Smatramo da je značajno što smo otvoreno razgovarali o problemima u sve tri pomenute sredine i kao mladi socijaldemokrati/kinje, što se zbližavamo i gradimo intenzivniji odnos a sve s ciljem da snažnije odgovorimo na izazove od strane vladajućih struktura koji tjeraju mlade ljude iz Bosne i Hercegovine.

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...