Općinsko vijeće Lukavac nije riješilo pitanje uprave Doma zdravlja Lukavac

VEZANO: Delić uputio zahtjev za vanrednu sjednicu OV zbog nelegalnog rukovodstva Doma zdravlja Lukavac

Jučer je u Lukavcu sa početkom u 9 sati u sali PU Lukavac održana vanredna sjednica OV Lukavac na čijem je dnevnom redu razmatrana problematika vezano za imenovanje organa upravljanja i rukovođenja JZU Dom zdravlja Lukavac.

Nakon nešto više od tri sata rasprave, Općinsko vijeće Lukavac upoznato je sa zaključcima Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona broj: 13/1-37-17524-1/18 kojim se Općina Lukavac i Općinsko vijeće upozoravaju na posljedice koje će nastupiti ukoliko ne dođe do imenovanja organa upravljanja, što su vijećnici glasovima i podržali.

Nakon žučne rasprave, Općinsko vijeće Lukavac nije donijelo Odluku o poništavanju Odluke o razrješenju predsjednika i članova Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Lukavac, čime ja na ovaj način ugrozilo dalji rad ove ustanove. Za poništenje je bilo 12 vijećnika, a 15 je bilo uzdržanih.

Pred pacijentima i uposlenicima ove ustanove sada je otvoreno pitanje da li će Dom zdravlja Lukavac nastaviti sa radom i da li će Zavod Zdravstvenog osiguranja i Ministarstvo zdravstva TK moći sklopiti ugovore za finansiranje u 2019. godini?

Sjedinici su, pored vijećnika i načelnika Edina Delića sa saradnicima, prisustvovali i prestavnici Ministarstva zdravstva TK i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK Mirsad Hodžić.

RTV Lukavac sjednicu je prenosila uživo putem Facebooka, te kompletan snimak možete pratiti u programu TV Lukava ali i na sljedećim linkovima.

RTV Lukavac

______________________________________________________

SNIMAK VANREDNE SJEDNCE OPĆINSKOG VIJEĆA

1. dio

Gepostet von Radio-televizija Lukavac am Donnerstag, 13. Dezember 2018

 

2. dio
Glasanje o pitanjima sa dnevnog reda vezanih za Dom zdravlja pogledajte ispod:

Gepostet von Radio-televizija Lukavac am Donnerstag, 13. Dezember 2018

x

Check Also

Saopštenje OO SDP BiH Lukavac

  Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, ...